အကြောင်းအရာသို့ ကျော်သွားရန်

အသုံးပြုသူများနှင့် Role များ

သင့် workspace ထဲကို sign in ဝင်သူတိုင်း အသုံးပြုသူအကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါတယ်။ စနစ် → အသုံးပြုသူများ ကိုဖွင့်ပါ။

User တိုင်းမှာ type တစ်ခုရှိပြီး အဲဒါက သူတို့မြင်ရတဲ့ စာမျက်နှာတွေကို ဆုံးဖြတ်ပေးပါတယ်။

  • Staff က ရုံး၊ dispatch၊ hub၊ ငွေစာရင်းနဲ့ စီမံခန့်ခွဲမှုအတွက် ဖြစ်ပါတယ်။ ဒက်ရှ်ဘုတ် အပြည့်အစုံကို သုံးပါတယ်။
  • Driver က rider တွေနဲ့ ယာဉ်မောင်းတွေအတွက် ဖြစ်ပါတယ်။ ရိုးရှင်းတဲ့ driver စာမျက်နှာတွေ ရပါတယ်။ MMDeliApp ကို ယာဉ်မောင်းအဖြစ် အသုံးပြုခြင်း ကို ကြည့်ပါ။
  • Merchant က ကိုယ်တိုင် ပါဆယ် စာရင်းသွင်းတဲ့ ဖောက်သည်တွေအတွက် ဖြစ်ပါတယ်။ သူတို့ရဲ့ ပါဆယ်တွေ၊ ငွေပေးချေမှုတွေနဲ့ အစီရင်ခံစာတွေကိုပဲ မြင်ရပါတယ်။

Role ဆိုတာ permission တွေကို နာမည်တပ်ထားတဲ့ အစုတစ်ခုပါ။ Workspace တိုင်းမှာ အောက်ပါတို့နဲ့ စတင်ပါတယ်။

Role သင့်တော်သူ အဓိကအချက်များ
Super Admin ပိုင်ရှင် အမြဲတမ်း အားလုံး လုပ်နိုင်ပါတယ်
Admin ယုံကြည်ရတဲ့ မန်နေဂျာတွေ permission အားလုံး
Manager Operations တာဝန်ခံတွေ Run တွေ၊ hub၊ D2D၊ ငွေ၊ ငွေပေးချေမှုတွေ၊ ဂျာနယ်တွေ၊ user တွေ။ user ဖျက်ခွင့်နဲ့ Role စီမံခွင့် မပါပါ။
Accountant ငွေစာရင်းအဖွဲ့ ငွေလက်ခံမှုတွေ၊ ငွေပေးချေမှုတွေ၊ ဂျာနယ်တွေ၊ အစီရင်ခံစာတွေ၊ ညှိနှိုင်းမှုတွေ။ Operations ကို ကြည့်ရုံသာ ဖြစ်ပါတယ်။
Staff ရုံးနဲ့ hub ဝန်ထမ်းတွေ ပါဆယ်တွေ၊ Run တွေ၊ hub scanning၊ sorting၊ ငွေလက်ခံမှု မှတ်တမ်း
Driver Rider တွေ သူတို့ရဲ့ Run နဲ့ ရလဒ်တွေပဲ
Merchant ဖောက်သည်တွေ သူတို့ရဲ့ ပါဆယ်တွေ၊ pickup တောင်းဆိုမှုတွေ၊ ငွေပေးချေမှုတွေနဲ့ အစီရင်ခံစာတွေ

Role တစ်ခုကို ပြင်ချင်ရင် စနစ် → Role နှင့် Permission များ ကိုဖွင့်ပြီး Role ကိုရွေးကာ permission တွေကို အမှန်ခြစ် ဒါမှမဟုတ် ဖြုတ်ပါ။ “Hub Supervisor” လိုမျိုး Role အသစ်တွေလည်း ဖန်တီးနိုင်ပါတယ်။

  1. အသုံးပြုသူ ထည့်ရန် ကို ရွေးပါ။
  2. အမည်နဲ့ email သို့မဟုတ် ဖုန်းနံပါတ် ကို ထည့်ပါ။ ဖုန်းနံပါတ်ပုံစံက 09123456789 ဖြစ်ပါတယ်။
  3. user type နဲ့ Role ကို ရွေးပါ။
  4. စကားဝှက်ကို ကွက်လပ်ထားလိုက်ပါ၊ တစ်ခု အလိုအလျောက် ထုတ်ပေးပါမယ်။ အဲဒီလူမှာ email လိပ်စာ ရှိရင် Send login credentials via email ကို အမှန်ခြစ်ပါ။ ဖုန်းနံပါတ်ပဲရှိတဲ့သူတွေအတွက် စကားဝှက်ကို လူချင်းတွေ့ပြီး ပေးပါ။
  5. သိမ်းပါ။ ပထမဆုံး sign in လုပ်တဲ့အခါ စကားဝှက်ကို ပြောင်းရပါမယ်။

တစ်ယောက်ယောက် အလုပ်က ထွက်သွားရင် အသုံးပြုမှု ရပ်ရန် ကို ရွေးပါ။ သူတို့ sign in လို့ မရတော့ပေမယ့် သူတို့ ကိုင်တွယ်ခဲ့တဲ့ ပါဆယ်၊ Run နဲ့ ဂျာနယ် စာရင်းတွေပေါ်မှာ နာမည် ကျန်ရှိနေပါတယ်။ ဒါက audit မှတ်တမ်းကို မပျက်မစီး ထိန်းထားပေးပါတယ်။

Admin တွေက Audit Logs ကိုဖွင့်ပြီး ဘယ်သူက ဘယ်မှတ်တမ်းကို ဖန်တီး၊ ပြင်ဆင်၊ ဖျက်ခဲ့တယ်ဆိုတာ အမျိုးအစားနဲ့ လုပ်ဆောင်ချက်အလိုက် စစ်ပြီး ကြည့်နိုင်ပါတယ်။ Sign in မှတ်တမ်းတွေကိုလည်း မှတ်တမ်းတင်ထားပါတယ်။